Kurucularımız

Birlik Eğitim Vakfı’nın Kurucuları

Birlik Eğitim Vakfı, 2007 yılında, Türk kültürü ve eğitimi alanında kalıcı değerler yaratma amacıyla kurulmuştur. Vakfımız, adını aldığı Anka kuşunun sembolü gibi, küllerinden yeniden doğmayı ve topluma ışık saçmayı misyon edinmiştir.

Kurucularımız

Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan:
Türkiye’nin kalkınmasına ve toplumun refahına katkıda bulunmak amacıyla yola çıkan Kamil Yazıcı ve İzzet Özilhan, Anadolu topraklarından elde ettikleri birikimi, yine bu toprakların insanlarıyla paylaşma ve onlara hep daha iyisini sunma arzusu ile Birlik Eğitim Vakfı’nı kurdular. Eğitim ve kültür alanlarında toplumumuza destek sunan Vakfımız, sosyal girişimci yaklaşımıyla projelerini hayata geçirmektedir.

Misyon ve Vizyon

Vakfımız, temel değerlerini insana ve topluma yatırım olarak belirlemiş, bu değerlerle Anadolu’nun dört bir yanında okullar, kütüphaneler ve kültür merkezleri inşa ederek 50’den fazla kalıcı eseri halkımızın hizmetine sunmuştur. Birlik Eğitim Vakfı, ayrıca, maddi olanakları yeterli olmayan on binlerce öğrenciye burs ve ihtiyaç sahiplerine çeşitli destekler sağlamıştır.

Değerlerimiz ve Hedeflerimiz

Vakfımızın felsefesi “Ortak Akıl” anlayışına dayanır. Eğitimde fırsat eşitliği sağlamak, kültürel mirasımızı korumak ve toplumun her kesimine hizmet etmek, en önemli hedeflerimiz arasındadır. Bu amaç doğrultusunda, gerçekleştirdiğimiz projelerle Anadolu insanının yaşam kalitesini yükseltmeye çalışıyoruz.

Onursal Başkanlarımız

Kamil Yazıcı ve merhum İzzet Özilhan:
Onursal Başkanlarımızın vizyonu ve liderliği ile yüz binlerce insanın hayatına dokunduk. İdeallerimize ulaşırken, başarılarımızı rakamlarla değil, insanların hayatlarına kattığımız değerle ölçüyoruz. Kurucularımızdan aldığımız güçle, ülkemize adanmışlık gururuyla ve daha yapılacak nice işin sorumluluğu ile çalışmalarımıza “Anadolu’nun Vakfı” misyonu ile devam ediyoruz.

Vakfımızın tarihçesi, kurucularımızın azmi ve vizyonu ile şekillendi. Birlik Eğitim Vakfı olarak, geleceğe güvenle bakıyor ve toplumumuzun eğitim ve kültür alanlarında gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyoruz.